Effective stakeholder communication

Date and time

16 mei 2023
06 juni 2023
09:00-17:00 CEST (in class)

Location

Bloomz Office, Lambroekstraat 5A,
1831 Diegem
Room Magritte - ground floor

Aanwezigheid vereist op beide sessies

Max participants

12

Een wachtlijst wordt geopend wanneer volzet

Language

Nederlands

Target audience

 • Consultants die hun communicatievaardigheden willen verbeteren om met betrokken partijen te communiceren bij deelnemen of managen van projecten
 • Consultants die bereid zijn om hun eigen communicatie- en project management vaardigheden onder de loep te leggen met hulp van een project expert en business coach
 • Consultants die hun eerste stappen zetten in projectwerk en die willen leren hoe je op een effectieve manier met betrokkenen omgaat in die context

About this event

De twee trainingsdagen vullen elkaar aan.

Dag 1:

Ontdek wat persoonlijkheidstypes (DISC model) zijn en hoe je ze herkent. Welke communicatiestijlen hanteren ze en hoe kan jij hier op inspelen? Wat is de bron van problemen en misverstanden? Het doel is: elkaar begrijpen.

 • Observeren
 • Beoordelen
 • Herkennen
 • Aanpassen

In de namiddag ligt de nadruk op zelf effectieve communicatie ervaren door workshops.

 • Non-verbale communicatie 
 • Luisteren en argumenteren
 • Oplossingen voorstellen
 • Feedback geven en ontvangen
Dag 2:

In deze training bouwen we verder op wat we al geleerd hebben door die technieken te oefenen en in praktijk om te zetten.

Daarnaast brengen we jouw stakeholders in kaart: wie heeft invloed, met wie werk je graag samen, wie is je klant en meer. We creëren een communicatieplan en leren omgaan met gevorderde mijlpalen in communicatie zoals projectvoortgang bespreken, of het brengen van slecht nieuws bijvoorbeeld. 

Teacher Biography

Kristof Tersago werkt al meer dan 25 jaar in projecten. Hij begon als project controller in chemische en voedingsmiddelenprojecten en stapte 5 jaar later over naar project management in farmaceutische projecten. Zijn portfolio van projecten reikt van kleine farmaceutische apparatuur tot volledige productie-installaties, van conceptueel ontwerp tot operationele opstart.

Tijs Billemon is business coach bij Pauwels Consulting. Zijn missie is het helpen van individuen en kleine teams om hun volledige potentieel te bereiken. Talenten verfijnen, doelen aanscherpen, beslissingen begeleiden en talent ontwikkelen op een zeer interactieve & reflectieve manier. Zijn specialiteit is high performance coaching, leiderschapscoaching, systemische transformatie, organisatiecoaching, talentontwikkeling, recruitment coaching, business coaching.

“Ik vond de training geweldig leerrijk. Je wordt hier echt uit je comfortzone geduwd om zoveel mogelijk bij te leren. De focus op verschillende persoonlijkheidstypes en hoe hier best mee om te gaan is iets wat perfect toepasbaar is binnen je project. Ik neem dit echt mee naar mijn communicatie met mijn stakeholders toe. De materie zette mij na de training ook echt verder aan het denken.”

Want to participate?

Are you a freelancer or backoffice colleague?
Are you active for Pauwels Consulting as a freelancer or through an external party or are you a back-office team member? Click the button to contact our L&D coordinator, and skip the form. They will be in touch asap.
Are you a consultant? Please fill in the form to register.

*You will receive feedback about your registration within two weeks.