Blog

Nicole Rita gaat voor levenslang leren

13 mei 2024

Nicole Rita Napoli, IT-consultant, ontving onlangs de Premio America Giovani, ook de America Youth Prize genoemd. Daar zij bekroond werd voor haar academische prestaties, hebben we haar uitgenodigd om ons meer te vertellen over haar motivatie, haar ambitie en haar mening over levenslang leren.

Ik voel me bij Pauwels Consulting sterk gesteund in al mijn academische initiatieven. Mijn Talent Manager checkt bij mij om te zien of ik mijn huidige project en mijn lessen kan combineren, en zij zorgde voor toegang tot mijn taallessen. Ik heb ook een coach, die van essentieel belang is om mij te helpen omgaan met alles wat ik doe. Op die manier word ik goed ondersteund en heb ik echt het gevoel dat ik kan blijven leren terwijl ik een enorm interessante job uitoefen.

Premio America Giovani

De Premio America Giovani, ook wel bekend als de America Youth Prize, is een erkenning voor de uitmuntendheid waarvan blijk wordt gegeven gedurende de hele academische carrière. Deze prijs weet zich te onderscheiden door zijn exclusieve selectieproces. De stichting identificeert nauwgezet de top 1000 studenten van elk afstudeerjaar in Italië en huldigt dit selecte groepje. In tegenstelling tot traditionele onderscheidingen schrijven de kandidaten zich hiervoor niet in of melden ze zich hiervoor niet aan; de prijs wordt in plaats daarvan toegekend op basis van de academische verdiensten en prestaties, aangezien de stichting alle afgestudeerden nationaal beschouwt.

Voordelen van deze bekroning

Door het winnen van deze prestigieuze prijs zijn de mogelijkheden voor Nicole Rita onbegrensd. Een van die mogelijkheden is een volledige studiebeurs voor een Executive Master in ‘Leadership for International Relations and Made in Italy’, een programma dat is uitgewerkt om leiderschapsvaardigheden aan te scherpen en een beter begrip van de wereldwijde dynamiek te bevorderen. Bij het ontvangen van deze onderscheiding werd Nicole Rita overspoeld door een gevoel van zowel nederigheid als opwinding, want terwijl ze dolgelukkig is met de deuren die voor haar opengaan, vindt ze dat het haar verantwoordelijkheid is om de stichting en haar collega’s trots te maken.

Ze is nu bijna klaar met de laatste mastermodule. Nicole is zeer gemotiveerd en het afronden van haar studie is haar persoonlijke passie: “Voor het laatste projectwerk, hoewel dit niet door de stichting werd verlangd, vroeg ik mijn docent of het mogelijk was om in contact te komen met bedrijven die producten ‘made in Italy’ maken. Na goedkeuring van de docent nam ik contact op met 2 Siciliaanse bedrijven. De keuze was snel gemaakt, want in vergelijking met de andere toonden deze ondernemers als vanzelfsprekend hun passie voor de lokale producten! Ik vind het een geweldige kans om verbinding te maken met mijn mensen en om de schoonheid van mijn geliefde eiland Sicilië te promoten.

Masterdiploma

Ik heb een master behaald in ‘Business Administration and Management’. Om mijn studie af te ronden, werkte ik als junior projectmanager in de delegatie van de regio Lombardije bij het kantoor van de Europese Unie in Brussel, binnen het vertegenwoordigingskantoor van het Rotary District 2042 bij de EU. De stage werd gefinancierd door het Erasmus+-programma voor stages en door het Rotary District 2042, dat het noordelijke deel van de regio Lombardije vertegenwoordigt. Ik maak deel uit van dit Rotary District als medeoprichter en internationale ‘action referee’ voor de e-club ‘Città dei Laghi’, dus ik voel me vereerd met de steun. Omdat ik van plan was in België te blijven, begon ik te zoeken naar een job in de regio. Niet meer dan twee dagen na het beëindigen van mijn stage stuurde ik mijn cv naar Pauwels Consulting. Ik moest mijn thesis nog afwerken, maar omdat de lessen en mijn stage gedaan waren, voelde ik dat het tijd was.

Waarom consultancy

Tijdens mijn opleiding heb ik kennisgemaakt met de wereld van de consultancy. Zo kwamen grote consultancybedrijven zich op de campus voorstellen. Ze wekten mijn interesse omdat ik begreep dat ik als consultant de kans zou krijgen om verschillende industrieën en bedrijven te verkennen. Omdat ik ervan hou zoveel mogelijk te leren, leek consultancy mij de manier om dat te doen.

Nu werk ik als IT-consultant en administratief assistent bij het directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid (DG-SANTE) van de Europese Commissie. Door mijn ervaring in internationale omgevingen en mijn persoonlijke interesse voor het leren van talen en voor interculturele communicatie beschik ik echt wel over een degelijke basis die voor mij nuttig is gebleken.

Pauwels Acceleration Program

Ik ben dit jaar ook ingeschreven voor het Pauwels Acceleration Program; ik vind de inhoud van de Executive Master in ‘Leadership for International Relations and Made in Italy’ complementair aan het programma. Het is dus goed om beide in hetzelfde jaar te volgen, een ware onderdompeling in communicatie- en leiderschapsstijlen. Toen ik de HotSeat-sessie voor het Acceleration Program afrondde, had ik de leiderschapsmodule van de Executive Master al beëindigd, dus ik had het gevoel dat ik een stap voor was. Hoewel het doel en de focus van beide programma’s zeer verschillend zijn, lopen ze parallel. Bij de Executive Master in ‘Leadership for International Relations and Made in Italy’ ligt de focus op de relaties tussen Italië en de VS, wat betekent dat ik veel leer over de leiderschapsstijlen en het beleid van beide regio’s. Het Pauwels Acceleration Program is meer gericht op consultancyvaardigheden en zelfleiderschap. Beide zijn heel waardevol voor het beklimmen van de carrièreladder in een internationale omgeving.

Levenslang leren

Naast de Executive Master in ‘Leadership for International Relations and Made in Italy’ en het Pauwels Acceleration Program zoek ik ook naar andere uitdagingen. Ik ben nu ingeschreven voor de Advanced Master in ‘European Law and Policies’ aan de LUISS University in Rome om de kennis van mijn huidige werk te verdiepen. De Europese Commissie is enorm interessant en mijn verblijf in Brussel heeft me extra gemotiveerd om mijn opties in die context te benutten. Aangezien ik het onderwerp van mijn onderzoeksthesis al bepaald heb, bekijk ik nu hoe ik aan het wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen via een doctoraat. Ik ben nog steeds bezig met het uitzoeken van de beste instelling en het beste team waarop ik mijn onderzoek naar EU-beleid kan uitvoeren.

Talen leren

Na mijn eerste bachelordiploma in 2019 heb ik van het jong-zijn en mijn vrije tijd geprofiteerd om een sabbatjaar te nemen. Ik vond dat ik naar het buitenland moest om daarvan optimaal gebruik te maken en om de mogelijkheden buiten Italië te verkennen. Omdat ik mijn Engels en Spaans wilde verbeteren, ik had immers in 2018 al de kans gehad om via Erasmus een semester te volgen aan de Universidad de Alicante. Daarnaast ben ik gestart met het leren van Duits via Pauwels Consulting. Ik had eerder geprobeerd om de taal te leren, maar ik zei tegen mijn Talent Manager dat ik wat extra ondersteuning nodig had bij mijn inspanningen. Zo kreeg ik dus toegang tot een cursus en ik heb al enkele tests afgelegd! Ik vind het gewoon heerlijk om vreemde talen te leren, het is voor mij een ontspannende hobby naast de meer bedrijfsgerelateerde lessen die ik volg.

Pauwels Consulting ondersteunt groei

Ik voel me bij Pauwels Consulting sterk gesteund in al mijn academische initiatieven. Mijn Talent Manager checkt bij mij om te zien of ik mijn huidige project en mijn lessen kan combineren, en zij zorgde voor toegang tot mijn taallessen. Ik heb ook een coach, die van essentieel belang is om mij te helpen omgaan met alles wat ik doe. Op die manier word ik goed ondersteund en heb ik echt het gevoel dat ik kan blijven leren terwijl ik een enorm interessante job uitoefen. ‘Shoot for the Moon’ is een van de kernwaarden van Pauwels Consulting en ik vind dat ze dat motto echt wel waarmaken!
Consultant Nicole Rita Napoli was awarded the premio America Giovani for her academic achievements.
Nicole Rita voelde zich zeer vereerd om de prijs te ontvangen voor haar academische prestaties en we zijn er trots op dat we haar kunnen steunen in haar volgende academische inspanningen.

Word ook consultant bij Pauwels Consulting

Bijdragen aan baanbrekende projecten van grote spelers in Life Sciences, IT en Engineering.
Daag jezelf uit!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer