Blog

Stef Bal trapt de Green Challenge 2022 op gang

24 mei 2022

Vorig jaar lanceerde Pauwels Consulting de Green Challenge. Daarbij moedigen we onze consultants aan om in de week van Wereld Fiets Dag (3 juni) de wagen aan de kant te laten staan, en zich zoveel mogelijk te verplaatsen met de fiets of te voet.

Om onze collega’s extra te motiveren, doneren wij aan Think Pink een bedrag o.b.v. alle geregistreerde ‘groene’ verplaatsingen in die week. Hoe meer uren onze consultants actief zijn, hoe groter het bedrag voor Think Pink!

Wij spraken met Stef Bal, de Pauwels Consultant die vorig jaar de meeste groene uren presteerde. Benieuwd of hij dit jaar zijn titel zal verdedigen!

Indien je problemen hebt met het bekijken van de video’s in dit artikel, kan dit te wijten zijn aan je cookie-instellingen. Je kan deze aanpassen en cookies tijdelijk toelaten via de veiligheidsspeld van Cookiebot onderaan links.

Dag Stef, kan je jezelf kort voorstellen?

Stef: ‘Ik ben Stef Bal, 29 jaar en ik ben een Quality Engineer en Validation Expert.’

Interessant! Wat houden die functies juist in?

Stef: ‘Ik ben bij Pauwels Consulting begonnen als Validation Expert. In die functie heb ik complexe analyses opgezet en risicoanalyses uitgevoerd.

Op mijn huidig project werk ik als Quality Engineer. De eerste maanden was ik laboverantwoordelijke. Een heel gevarieerde job waarin je contact hebt met veel stakeholders en je vaak snel moet kunnen schakelen.

Ondertussen ben ik sinds februari verantwoordelijk voor de Quality Assurance en behandel ik klantenklachten, audits en alle andere taken rond kwaliteitsborging.’

"Pauwels Consulting is een grote speler, en dat opent de deur naar grote bedrijven en interessante opleidingskansen."

Hoe ben je bij Pauwels Consulting terechtgekomen?

Stef: ‘In 2020 was het tijd voor de volgende stap in mijn carrière. Via mijn professioneel netwerk ben ik terechtgekomen bij een interessante vacature van Pauwels Consulting. En kijk, nu werk ik hier al 2 jaar!’

En daar zijn we heel blij mee! Wat zijn voor jou de voordelen van bij ons te werken?

Stef: ‘Ten eerste is Pauwels Consulting een grote speler, en dat opent de deur naar grote bedrijven en interessante opleidingskansen. Het intern team is ook altijd bereikbaar en volgt me goed op, waarvoor dank!

Verder is mijn rugzak ondertussen goed gevuld met de projecten die ik al gedaan heb. Die ervaring had ik nooit kunnen verzamelen als interne medewerker, en juist dat maakt een Pauwels Consultant zo waardevol.’

Vorig jaar was jij de winnaar van onze Green Challenge. Ga je je titel verdedigen in 2022?

Stef: ‘Uiteraard ga ik mijn titel verdedigen. (lacht) Helaas heb ik dit jaar minder tijd, dus het zal moeilijk worden. Maar uiteindelijk draait het vooral om de achterliggende gedachte. Meer buitenkomen, genieten van de natuur en je collega’s beter leren kennen… Deelnemen is sowieso al winnen bij de Green Challenge.’

Vorig jaar verzamelde je 29 groene uren in 1 week tijd. Hoe is je dat gelukt?

Stef: ‘Wow, ik was al vergeten dat ik 29u bewogen had. Eigenlijk best zot!

Ik heb voornamelijk gewandeld. Ik had geen fiets op dat moment en als ik al die uren had moeten lopen, dan had ik nooit het einde van de week gehaald.’ (lacht)

"De Green Challenge is het ideale initiatief om consultants dichter bij elkaar te brengen."

Waarom nam je deel aan de Green Challenge?

Stef: ‘Ik vond het vooral een leuke uitdaging, en uiteraard wilde ik ook mijn steentje bijdragen aan een goed doel. We kennen allemaal wel iemand die met borstkanker te maken heeft gehad, en Think pink doet wondermooie dingen. En uiteraard is duurzaamheid ook belangrijk.’

Redenen genoeg om deel te nemen dus! Wat vond je het leukste aan de Green Challenge?

Stef: ‘De verbondenheid met mijn mede-consultants. We zitten meestal zo verspreid dat we niet altijd weten wie onze collega’s zijn. Dankzij de Green Challenge heb ik via Strava, LinkedIn en andere sociale media toch andere Pauwels Consultants leren kennen. Dit is dus het ideale initiatief om consultants dichter bij elkaar te brengen.’

En tot slot hebben nog 1 vraag: wat is jouw ultieme tip voor je collega’s die ook willen deelnemen?

Stef: ‘Alles draait om planning. Ik had vorig jaar een fulltime job en een flexijob op vrijdag en zaterdag. Ik moest dus op voorhand plannen op welke dagen ik meer moest presteren om in totaal zoveel mogelijk uren te bewegen.

Vandaar mijn advies: motiveer jezelf, maak een goede planning en ga ervoor. Doe eens zot!’

Stef, dankjewel voor dit interview en je tips!

Breek jij dit jaar het record van Stef?

Wil jij als Pauwels Consultant ook geld inzamelen voor Think Pink? Check snel je mailbox, registreer je op Strava en begin je al maar op te warmen voor de week van 30/5 t.e.m. 5/6. We wensen je alvast heel veel succes!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer