Pauwels people

Werken als een Records Management Analyst: Tinne Mans

08 jun 2019
In onze reeks 'Pauwels People' stellen onze nieuwe collega’s zich voor en vertellen zij hoe zij hun eerste maanden bij Pauwels Consulting en onze klanten ervaren hebben. Vandaag maken we kennis met Tinne Mans. Tinne werkt inmiddels 10 maanden als Records Management Analist bij Pauwels Consulting.

Tinne, kan je kort iets over jezelf vertellen?

Tinne: Zeker. Ik ben Tinne Mans en ik woon al 30 jaar in de Kempen. Mijn passie is paardrijden. Geef mij een cowboyhoed en de gezellige sfeer rond een kampvuur en het weekend kan beginnen! Bij extreem warme temperaturen zoals aan het begin van deze zomer volstaan voor mij ook een strand, wat palmbomen en af en toe een verfrissende duik (lacht).

tinne mans documentation analyst pauwels consultingWat is je professionele achtergrond?

Tinne: Na mijn studies als leerkracht lager onderwijs heb ik een jaar voor de klas gestaan. Helaas vond ik als beginnende leerkracht niet meteen een vaste job. Daarom heb ik mijn carrière na een jaar over een andere boeg gegooid. Ik ging aan de slag als Reviewer Packaging Development binnen een farmaceutisch bedrijf. Daar beoordeelde ik de ontwerpen van verpakkingen.

Hoe kwam je bij Pauwels Consulting terecht?

Tinne: Het bedrijf waar ik werkte, voerde een herstructurering door. Ik zocht dus een nieuwe uitdaging. Zo vond ik online een interessante vacature van Pauwels Consulting.

Wat was jouw eerste indruk van Pauwels Consulting?

Tinne: Vooraf dacht ik dat consultancybedrijven enkel mensen zochten met zeer specifieke kennis of een specifiek diploma. Maar in mijn zoektocht naar een nieuwe job wilde ik alle mogelijkheden open houden. Daarom solliciteerde ik bij Pauwels Consulting. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en ik was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden die de recruiter en de account manager voor mij zagen. Mijn eerste mogelijke opdracht is uiteindelijk niet doorgegaan, maar Pauwels Consulting is actief mee blijven zoeken naar andere opportuniteiten. Zo ben ik aan mijn huidige project begonnen.

Waar werk je nu?

Tinne: Momenteel werk ik als Records Management Analist bij Janssen Pharmaceutica. Daar geef ik advies over alles wat met archivering te maken heeft. Mijn team leidt de mensen binnen het bedrijf op om zowel papieren documenten als elektronische documenten te bewaren aan de hand van geldende bewaarschema’s, wetten en bedrijfsregels. Daarnaast geeft mijn team ook advies bij de decommissioning en ingebruikname van applicaties die binnen J&J wereldwijd gebruikt worden.

“Mijn collega’s en manager hebben me fantastisch begeleid.”

tinne mans documentation analyst pauwels consultingHoe heb je de eerste maanden ervaren?

Tinne: Ik vond de eerste maanden erg leerrijk. De job is afwisselend en er zijn veel deelactiviteiten. Daardoor is het onmogelijk om alles in één keer te weten. Mijn collega’s en manager bij Janssen Pharmaceutica hebben me fantastisch begeleid. Hoewel ik mijn collega’s bij Pauwels Consulting weinig zie, verloopt ook dat contact erg vlot. Pauwels Consulting is een grote speler in volle expansie en toch blijft de aanpak heel persoonlijk.

Zo krijg ik regelmatig bezoek van mijn accountmanager waardoor eventuele issues onmiddellijk besproken kunnen worden. Ook HR-zaken worden op de voet opgevolgd. Dat vind ik toch wel belangrijk omdat het kantoor in Gent voor mij niet bij de deur is. Bovendien doen ze bij Pauwels Consulting erg hun best om iedereen regelmatig samen te krijgen. Er zijn tal van feestjes, familiedagen, afterwork-activiteiten, fietstochten en andere evenementen voor collega’s en familie.

Wat heb je de voorbije maanden geleerd?

Tinne: Heel veel. Zoals ik al vertelde bevat mijn job veel deelactiviteiten. Ik had al wel ervaring met de basisprincipes van een farmaceutisch bedrijf maar mijn kerntaken heb ik allemaal ‘on the job’ geleerd. Die taken variëren van het helpen opstellen van bewaarschema’s tot de bescherming van bedrijfsvitale bestanden en van archiveringsprocessen tot het houden van interne audits. En ik leer nog elke dag bij. Via Pauwels Consulting heb ik trouwens ook al de kans gekregen om me bij te scholen.

Is er nog iets wat je de lezers wil meegeven?

“The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking.
Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know it when you find it.”

Dat is een citaat van Steve Jobs met een duidelijke boodschap: zoek een job die je graag doet, dan doe je die eens zo goed.

Mooi gesproken, Tinne! Bedankt voor deze wijsheid en dit interview en veel succes nog met je projecten!

Wil jij ook graag werken op projecten zoals Tinne?

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

Contact Pauwels - NO UPLOAD - NL

Form to contact@pauwelsconsulting.com

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Joke Roggeman Welcome Officer