Pauwels people

Werken als Engineering Consultant: Luc Marivoet

12 nov 2019
Bij Pauwels Consulting zoeken we elke dag gedreven consultants om de projecten van onze klanten tot een goed einde te brengen. Wij spreken dus veel kandidaten en we nemen voortdurend interessante nieuwe collega’s aan. In onze reeks “People of Pauwels Consulting” stellen onze collega’s zich voor en vertellen zij hoe zij hun werk bij Pauwels Consulting en onze klanten ervaren. Vandaag maken we kennis met Luc Marivoet, Senior Engineering Consultant bij Pauwels Consulting. Luc is sinds januari 2013 in dienst bij Pauwels Consulting.

Luc, kun je ons iets meer vertellen over jezelf?

Luc: In 1986 studeerde ik als technisch ingenieur af aan de Campus in Boom. Na mijn opleiding heb ik bijna 21 jaar bij Massive (later Philips Consumer Luminaries) gewerkt. Ik ben er gestart als mechanical engineer, doorgegroeid tot quality test engineer en ik heb mijn loopbaan afgesloten als Quality Control manager & auditor. Intussen heb ik ook even als quality manager en assistant technical manager voor een ander verlichtingsbedrijf gewerkt.

“Ik ben het reizen nog steeds niet beu.”

Heb jij in je carrière ook in het buitenland gewerkt?

Luc: Tijdens mijn loopbaan in de verlichtingssector was ik vaak verplicht om naar het buitenland te reizen voor inspecties en kwaliteitsaudits. Tijdens één van die werkbezoeken heb ik mijn huidige vrouw leren kennen. In 2008 ben ik naar China gereisd. Ik ging er op zoek naar werk om dichter bij haar te zijn. Zo ben ik bij Daqo NKT Cables terechtgekomen. Ik heb er een jaar als operations manager in de spoorwegindustrie gewerkt.

En toen ben je teruggekeerd naar België?

Luc: Inderdaad. We wilden graag een gezin starten. Bovendien zat mijn job als operations manager in China er op. De keuze om naar België terug te keren was dus vrij snel gemaakt. Toen ik terug in België was kon ik onmiddellijk als quality manager aan de slag. Die job heb ik 3 jaar gedaan. Toen was ik weer toe aan iets nieuws.

Ben je toen met Pauwels Consulting in contact gekomen?

Luc: Inderdaad. Pauwels Consulting heeft me gecontacteerd naar aanleiding van mijn cv die ik op een jobsite geplaatst had. Zij zochten voor de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoornet een quality officer voor de dienst Signalling Projects. Deze dienst moet alle seininrichtingsprojecten (bv. Concentratie seinhuizen, TBL1+, ETCS, …) inpassen in een samenhangende projectmanagementstructuur. De vacature sprak me enorm aan en ik ben in januari van dit jaar gestart.

“Ik werk graag projectmatig en heb eindelijk mijn draai gevonden.”

Wat houdt je functie juist in?

Luc: In een team van 4 ben ik als Quality Manager ISO verantwoordelijk voor het opzetten, implementeren, bewaken en onderhouden van het ISO 9001 gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem van de dienst Signalling Projects. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor het SQA management (supplier quality assurance).

Wat vind je zo leuk aan de job?

Luc: De afwisseling. Enerzijds werk ik aan het uitschrijven en definiëren van processen en anderzijds voer ik interne kwaliteitsaudits uit en kwaliteitsaudits bij leveranciers in het buitenland: producten en processen beoordelen op kwaliteit. Ik ben het reizen nog steeds niet beu.

Heb je toekomstplannen?

Luc: Ik werk graag projectmatig en heb het gevoel dat ik binnen Infrabel eindelijk mijn draai gevonden heb. Zij kunnen de expertise van consultants gebruiken en er is werk genoeg voor de komende jaren. Ik hoop hier dus nog even te kunnen blijven. Mocht Infrabel daar anders over beslissen, heb ik als consultant de mogelijkheid om snel elders een nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Als kwaliteitsmanager ga je best te werk volgens een stappenplan”

Heb je een gouden tip voor een toekomstige collega?

Luc: Dankzij mijn ervaring als kwaliteitsmanager en auditor heb ik geleerd om gebruik te maken van een analytische en structurele aanpak met een goede balans voor pragmatisme, ambitie en customer sense. Gooi structuren en processen niet volledig overboord. Best is volgens een stappenplan te werk te gaan. Observeren, analyseren en verbeteren, rekeninghoudend met de expertise van anderen. Je bent nooit te oud om bij te leren en in team kom je vaak tot een betere oplossing.

Bedankt om deze wijsheid met ons te delen, Luc, en veel succes nog met je projecten!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer