Pauwels people

Werken als Senior Project Engineer: Patrik Ingels

04 dec 2019
In onze reeks Pauwels People stellen onze collega’s zich voor en vertellen zij over hun projecten en hun ervaringen. Vandaag maken we kennis met Patrik Ingels, Senior Project Engineer bij Pauwels Consulting.

Dag Patrik. Kan je kort iets over jezelf vertellen?

Patrik: Graag! Mijn naam is Patrik Ingels. Ik ben 45 jaar, getrouwd en ik heb twee kinderen. Eentje van 14 en eentje van 16.

Wat doe je naast je werk?

Patrik: Wel, in mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met de restauratie van oldtimers. Als kind had ik al een zwak voor auto’s, en zeker voor oldtimers. Ik heb nu zelf een oud kevertje en een Russische zijspan, maar ik sleutel ook graag aan de oldtimers van andere liefhebbers.

Welke studies heb je gevolgd?

Patrik: Ik heb Industrieel Ingenieur Electromechanica gestudeerd aan de Thomas More Hogeschool in Geel.

Waarom heb je gekozen voor die studies?

Patrik: Ik wist niet meteen welke studierichting ik wou volgen, maar had altijd al een gezonde interesse in techniek. Uiteindelijk heb ik me bij m’n keuze laten leiden door die interesse.

Wat is je professionele achtergrond?

Patrik: Ik ben 20 jaar in dienst geweest bij een groot farmaceutisch bedrijf in België. Daar heb ik diverse functies uitgeoefend in verschillende sectoren: productie, engineering, Quality Assurance, kwalificatie en validatie. Daarna ging ik aan de slag als freelancer.

Vanwaar de keuze om als freelancer aan de slag te gaan?

Patrik: Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deel twee van m’n carrière, zeg maar. (glimlacht) Ik wou m’n vleugels uitslaan en op eigen houtje nieuwe horizonten verkennen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Patrik: De term verraadt het eigenlijk al. Als freelancer heb je toch een zekere vrijheid en onafhankelijkheid. Daar hou ik wel van. Bovendien heb je de mogelijkheid om wat afstand te nemen en je niet te laten opslorpen door één bedrijf.

Zijn er ook nadelen?

Patrik: Absoluut. Als zelfstandige was al die extra administratie bijvoorbeeld toch wel even wennen.

Ben je al lang aan de slag als freelancer?

Patrik: Nee, sinds 1 januari 2016. Niet zo lang dus. Ik ben nu aan mijn eerste freelance opdracht bezig. Ik kreeg de unieke kans om mee te werken aan een “greenfield project”. Die zijn toch eerder zeldzaam in België.

Hoe ben je in contact gekomen met Pauwels Consulting?

Patrik: Ik kende al enkele consultants en freelancers van Pauwels Consulting, en ik had al goede dingen gehoord. Uiteindelijk heb ik Pauwels Consulting zelf gecontacteerd toen ik besloot om aan de slag te gaan als freelancer.

“De verantwoordelijken bij Pauwels staan open voor commentaar en suggesties. Dat vind ik een groot pluspunt.”

Wat was je eerste indruk van Pauwels Consulting?

Patrik: Bij Pauwels Consulting werken veel jonge mensen die kennis van zaken hebben. Verder maakte de organisatie een zeer efficiënte indruk.

Werden je eerste indrukken inmiddels bevestigd?

Patrik: Ja toch wel, de communicatie verloopt steeds vlot en efficiënt, en projecten worden goed opgevolgd. Bovendien staan de verantwoordelijken bij Pauwels ook open voor commentaar en suggesties. Dat vind ik een groot pluspunt.

Kan je iets meer vertellen over je huidige project?

Patrik: Ik ben momenteel aan de slag als Senior Project Engineer bij een farmaceutisch bedrijf. Zij bouwen een nieuwe fabriek voor de productie van polymeren, tabletten en steriele vormen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden tijdens dit project?

Patrik: Tot nu toe was ik steeds verantwoordelijk voor het gedeelte ‘injectables’: de aankoop van equipment, installatie, opstart, kwalificatie en validatie. Bovendien ben ik momenteel tijdelijk verantwoordelijk voor de coördinatie, kwalificatie en validatie van een product dat binnenkort wordt gelanceerd.

Wat vind je interessant aan dit project?

Patrik: De job is niet exact afgelijnd en er zijn weinig huisregeltjes. Dat vind ik fijn. Er is ruimte voor zelfstandigheid en flexibiliteit. Af en toe spring ik dan ook in voor collega’s en doe ik zaken die niet meteen in mijn jobomschrijving staan. Verder vind ik het ook leuk om met een relatief klein team één doel na te streven.

Heb je al interessante dingen geleerd?

Patrik: Zeker, ik leer dagelijks bij, zeker omdat het mijn eerste ervaring is met hormonale producten. Bovendien heb ik mijn Frans al serieus kunnen bijspijkeren. (lacht)

Wat zou je na dit project willen doen? Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Patrik: Ik wil graag actief blijven als Project Engineer. Kortom: blijven doen wat ik nu doe.

Heb je tot slot nog een wijze raad, quote of citaat voor onze lezers?

“Keep calm and dig in.”

Patrik: Dat heb ik altijd al een leuke quote gevonden. Bovendien past hij goed bij me.

Bedankt voor het fijne interview, Patrik, en nog veel succes met al je projecten!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer