Blog

Van collega’s tot ‘running buddies’: een extra uitdaging voor Lize en Lisa

04 mrt 2022

Lize en Lisa zijn naast collega’s bij Pauwels Consulting ook vriendinnen en ‘running buddies’. Samen gaan ze een paar keer per week 5 km lopen in Gent, en in het weekend trainen ze allebei voor de 11k van de Marathon van Gent. We vroegen hen naar hun motivatie, ervaringen en ambities.

Dag Lize en Lisa, kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Lize: Ik ben Lize, 27 jaar en ik woon met mijn lief en 2 katten in Gent, op 3 minuten wandelen van ons kantoor. Sinds begin dit jaar ben ik Recruitment Lead van het Life Sciences team in Vlaanderen. Ik ben dus verantwoordelijk voor al onze rekruteringsactiviteiten.

Lisa: En ik ben Lisa, ik ben 25 jaar en ik werk als Recruitment Consultant bij Pauwels Consulting. Ik heb ook 2 katten, en ik woon ook in Gent (lacht).

Lize en Lisa, leuk! Hoe zijn jullie bij Pauwels Consulting terechtgekomen?

Lize: Na mijn master Sociaal-Economische Wetenschappen en een specifieke lerarenopleiding, was ik in de zomer van 2019 op zoek naar mijn eerste ‘echte’ job. Ik wilde een snelle en een ambitieuze job. Zo kwam ik al snel terecht bij rekrutering, en Pauwels Consulting sprong eruit. Die jonge, enthousiaste energie die hier hangt, sprak me enorm aan.

Lisa: Bij mij sprak de bedrijfscultuur bij Pauwels Consulting me ook direct aan! Ik was na mijn master Geschiedenis en Communicatiewetenschappen niet uitsluitend op zoek naar een job als recruiter, maar ik vulde op een gegeven moment een leuke test in op de website van Pauwels Consulting. Daarna werd ik gecontacteerd om te solliciteren. Dat heb ik dus gedaan, en nu zit ik hier (lacht).

Gelukkig maar! Lopen jullie al lang samen?

Lisa: Nee, eigenlijk zijn we van nature niet zo sportief, tot we in de zomer van 2021 allebei minder goed in ons vel zaten. Sporten leek ons een goed idee, maar voor en na de werkuren hebben we daar geen tijd of energie voor. Daarom gaan we nu tijdens onze middagpauze in het Zuidpark lopen. Met ‘Start to Run’ hebben we langzaam onze conditie opgebouwd, en nu lopen we vlot 5 tot 10 km per keer.

Lize: Ik zeg soms al lachend dat ik heel graag eet, en dus loop om te kunnen blijven eten. Maar even serieus, we hebben een intensieve job waarbij we heel de dag vooral zitten. We voelden allebei dat we nood hadden aan meer beweging.  

Het resultaat is er: ik heb nu meer energie, ik zit beter in mijn vel… ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, die uitspraak klopt voor mij echt. Want het draait niet alleen om het sporten zelf natuurlijk. Dat uurtje lopen is ook een uitlaatklep tijdens een drukke dag.

Lisa: Ja, klopt! Evy van Start to Run zegt ook altijd dat je pas een goed tempo hebt als je kan praten tijdens het lopen (“de praattest”). Ventileren en tegelijkertijd op een positieve manier aan je lichaam en conditie werken, een topcombinatie die je terugvindt in lopen!

Bij lopen ben je bovendien van niets afhankelijk. Je hebt gewoon goede loopschoenen nodig, en als je je deur uitstapt, kan je direct vertrekken.

En ondertussen hebben jullie je ingeschreven voor de 11k van de Marathon van Gent. Hoe komen jullie daarbij?

Lisa: Ze zeggen altijd: “Als je 5 km kan lopen, dan kan je ook meer”. We hebben ons ingeschreven voor een extra uitdaging. Het is iets om naar uit te kijken en naartoe te trainen.

Lize: Het is de eerste keer dat ik deelneem aan een loopwedstrijd, dus mijn verwachtingen liggen niet zo hoog. Ik zou gewoon graag de finish halen, en dat liefst meer levend dan dood. (lacht)

Bereiden jullie je specifiek voor op de Marathon van Gent?

Lize: Niet echt. Ik heb een aantal maanden geleden wel een goeie sporthorloge gekocht waarmee ik vooral mijn hartslag in de gaten houd. Ondertussen ken ik mijn eigen tempo en als ik me daaraan kan houden, loop ik echt fijn.

Lisa: We trainen gewoon zoals we hiervoor ook deden. Voor ons maakt het tempo niet zoveel uit, onze hartslag is het belangrijkste. Soms doen we wel aan intervaltraining of trainen we eens met een hogere hartslag. We vinden het vooral belangrijk dat we onze conditie blijven onderhouden zodat we getraind blijven.

Hebben jullie Gent al beter leren kennen tijdens jullie training?

Lize: Ik durf wel te zeggen dat ik Gent begin te kennen. Ik woon hier nu 2 jaar en tijdens onze ontelbare coronawandelingen heb ik zowat elke straatsteen gezien. Vooral als de zon schijnt, kan ik er enorm van genieten om hier te lopen. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar daar krijg ik energie van.

Zouden jullie het lopen nog kunnen missen?

Lisa: Dat hangt ervan af. Ik krijg een runner’s high als ik meer dan 5 km loop. De eerste 5 km zijn altijd het lastigste, maar daarna blijf je gaan. Daarnaast voel ik het ook wel kriebelen om te gaan lopen. Als ik een week maar 1 keer kan gaan lopen, kijk ik er de week daarna echt naar uit om weer meer te gaan lopen. Het geeft me een enorm gevoel van voldoening.

Lize: Dat is bij mij net zo! Maar ik krijg helaas geen runner’s high, en de eerste kilometers blijven bij mij altijd een strijd. Ik moet me er nog altijd over zetten. Maar ik heb achteraf nooit spijt dat ik gelopen heb.

Hoe motiveer je jezelf dan om te gaan lopen?

Lize: Ons succes-recept is samen tijdens de middag lopen, wanneer we beiden op kantoor zijn. We steken elkaar dan echt aan. Of als ik eerlijk ben, steekt Lisa mij dan vooral aan (lacht).

Verder luister ik ook graag naar snelle muziek, daar krijg ik energie van. Maar als ik wat langer loop, dan luister ik liefst naar een podcast. Die laat me vergeten dat ik aan het lopen ben.

Lisa: Ik kan niet lopen met podcasts, geef mij maar babbelen met Lize of luisteren naar muziek. Ik heb iets met een beat nodig om me energie te geven.

Hebben jullie nog een paar laatste tips voor andere consultants die ook willen beginnen met lopen?

Lisa: Als je het nog niet gewoon bent om te lopen, bouw je je conditie best rustig op met een programma zoals Start to Run. En niet onbelangrijk: zorg voor goede loopschoenen!

Lize: Het is echt niet moeilijk om te starten, je moet het gewoon doen. En dan is het een kwestie van ‘blijven gaan’. Mijn grootste tip: als je jezelf moeilijk kan motiveren, zoek dan iemand waarmee je samen op hetzelfde tempo kan lopen. Dat helpt mij enorm. Veel succes!

Lize en Lisa, bedankt voor dit interview! Nog veel succes en plezier met jullie trainingen. Ik zie jullie 27 maart in de Topsporthal in Gent voor jullie 11 kilometer. Tot dan!

Marathon Gent 2022

Wil jij je ook inschrijven voor de Marathon van Gent? Loop mee met Team Pauwels Consulting. Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer