Pauwels people

Al Andalus Ultimate Trail? Diego is er klaar voor!

06 jul 2016
In onze reeks 'Pauwels People” stellen onze collega’s zich voor en vertellen zij hoe zij hun werk bij Pauwels Consulting en bij onze klanten ervaren. Vandaag maken we kennis met Diego De Doncker, Site Inspector bij Pauwels Consulting. Diego vertelt over zijn huidige project en over de extreme sportieve uitdaging die hij binnenkort aangaat. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Diego, kun je jezelf kort voorstellen?

Diego: Zeker! Mijn naam is Diego De Doncker. Ik woon in Ruiselede met mijn echtgenote Ann, mijn dochter Axelle (12) en mijn zoon Jérome (9). “Ik heb ervoor gekozen om ter ere van mijn 40ste verjaardag deel te nemen aan de Al Andalus Ultimate Trail, een zogenaamde ‘ultrarun’ van 5 dagen.”

Wat is je achtergrond?

Diego: Ik heb Bouwkunde gestudeerd. Daarna heb ik ervaring opgedaan als ploegbaas in de ‘appartementsbouw’ bij Christiaens A&J, als werfleider op de afdeling ‘High Voltage / Low Voltage’ bij Imtech en als projectleider voor ‘Wegeniswerken’ bij Norré-Behaegel.

Hoe en wanneer ben je met Pauwels Consulting in contact gekomen?

Diego: Ongeveer 4 jaar geleden heb ik voor het eerst contact gehad met Jan Fyens, huidig Key Account Director en Partner bij Pauwels Consulting. Ik had onmiddellijk een goed gevoel bij dat gesprek. In eerste instantie gingen we ervan uit dat ik op een project voor Elia zou gaan werken, maar uiteindelijk is het een project voor Tuc Rail geworden.

Kun je kort iets vertellen over je huidige project?

Diego: Momenteel volg ik voor Tuc Rail in Melle de constructie op van polyvalente werkplaatsen en kleine bijgebouwen.

Wat is jouw betrokkenheid bij dit project?

Diego: Ik controleer of alles volgens de plannen wordt uitgevoerd. Verder volg ik ook de vorderingsstaten op.

Ik heb gehoord dat je binnenkort 40 jaar wordt en dat je dat op een speciale wijze zal vieren?

Diego: Dat klopt. Ik kies niet voor de typische ‘midlife motor’ als verjaardagscadeau. Ook niet voor andere ‘standaard’ uitspattingen… (lacht) Ik heb ervoor gekozen om ter ere van mijn 40ste verjaardag deel te nemen aan de Al Andalus Ultimate Trail, een zogenaamde ‘ultrarun’ van 5 dagen.

Wat is een ultrarun precies?

Diego: Een ultrarun is een duurloopwedstrijd. In dit geval lopen we tussen 11 juli en 15 juli 230 kilometer door Andalusië. Dat wil zeggen: gemiddeld 46 kilometer per dag en 7.200 hoogtemeters bij een gemiddelde temperatuur van 40 graden.

Ik wil mijn grenzen nog een keer aftasten.

Daar begin je niet zomaar aan, neem ik aan?

Diego: Nee dat klopt. Ik leef al 8 maanden als een pater (lacht). Dat betekent geen alcohol, aangepaste voeding en voldoende rust. Met voldoende rust bedoel ik dan bijvoorbeeld vroeger terugkomen van feestjes in het weekend om de volgende dag een pittige training aan te kunnen.

Vanwaar de beslissing om aan deze ultrarun deel te nemen?

Diego: Sporten zonder doel vind ik maar saai. Daarom zocht ik een extreem evenement waar toch een gemoedelijke sfeer rond hangt. Ik wil mijn grenzen nog een keer aftasten.

Hoe zien je laatste dagen voor de Trail eruit Diego?

Diego: Vooral veel rusten. En er staan ook nog een paar korte trainingen met lage intensiteit op het programma.

En ga je er rustig naartoe reizen?

Diego: Toch wel. Ik kom twee dagen voor de start aan. Zo kan ik toch nog wat rusten en vooral ook gewoon worden aan temperaturen van 40°C en warmer.

Dat lijkt me behoorlijk heftig Diego. Ik ben benieuwd naar de afloop van je avontuur. Mag ik je na je deelname contacteren om je ervaringen in Andalusië te bespreken?

Diego: Absoluut! Ik ben net zo benieuwd als jij! (lacht)

Alvast bedankt voor dit interview Diego, zeer veel succes en plezier in Andalusië en tot binnenkort. We kijken ernaar uit!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer