Pauwels people

Moeder Rita & dochter Zenzi kiezen voor Pauwels Consulting

02 jun 2020
In onze reeks 'Pauwels people' praten we met onze consultants over het leven als consultant, het werken voor Pauwels Consulting en onze klanten. Vandaag is het de beurt aan moeder Rita & dochter Zenzi die beiden werken als Life Sciences consultants, een familiaal unicum voor Pauwels Consulting! Zenzi werkt bij J&J als Microbiology Expert Support en Rita werkt in Zwitserland als Project Manager Engineering.

Hi Rita & Zenzi, kunnen jullie je even voorstellen?

Rita: Tuurlijk, samen met mijn man Patrick ben ik trotse ouder van Zenzi, Egon & Reina. Ik heb mijn Master in Electromechanical Engineering behaald in 1989. Ik heb een echte talenknobbel (Frans, Engels, Duits, Spaans,…) en hou van reizen & werken in Azië en Europa. Ik heb dan ook geluk dat ik al sinds mijn eerste job als Project Engineer bij Air products, regelmatig business trips kan maken naar bv. Engeland, Schotland, Italië, Frankrijk & Nederland.

Zenzi Renard & Rita CrapsDe naam Pauwels Consulting leerde ik kennen tijdens mijn projecten bij verschillende farmabedrijven. Ik begreep dat het een partner was voor het versterken van een projectteam met mensen die specifieke kennis binnen validatie, quality control en quality assurance. Inmiddels zijn die expertisedomeinen wel al uitgebreid. Momenteel ben ik dus al zo’n 15 jaar werkzaam in de farmaceutische & biotechnologische sector en heb ik al heel wat technische kennis opgedaan.

Ik heb een echte passie voor “beauty, perfection, quality, uniqueness, authenticity & learning“. Ik hecht grote waarde aan deze concepten en werk altijd resultaatgericht om deze (of minstens één daarvan toch) te kunnen verwezenlijken, op of naast het werk.

Zenzi: Ik ben dus Rita’s dochter 🙂 en heb mijn master in Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven behaald in 2017. Kort daarna ben ik mijn carrière gestart als Project Coördinator bij Medpace Reference Laboraties, waar ze klinisch onderzoek doen. Deze job heeft mij heel wat geleerd over planning, deadlines en duidelijke communicatie. Sinds mijn start bij Pauwels Consulting in 2019, werk ik ook als Life Sciences consultant.

Op welke projecten werken jullie momenteel?

Rita: Sinds augustus 2018 werk ik in Zwitserland als Project Manager Engineering bij een groot farmaceutisch bedrijf. Dit in opdracht van Pauwels Consulting voor het Greenfield Project: “Next Generation Manufacturing Facility”. We zijn een nieuwe bio-manufacturing Cell aan het bouwen volgens een modulair design met een geoptimaliseerde output. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Sinds kort heb ik er ook een nieuwe collega bij, Jan :).

Zenzi: Ik ben mijn eerste project bij J&J gestart als Microbiology Expert Support in het departement DPDS Microbiology. Hier ben ik vooral bezig met de testmethodes van microbiële zuiverheid van medicatie in productie en de transfer van deze methodes naar alle sites.

Stond een buitenlands project altijd op jouw ‘carrièreverlanglijst’, Rita?

Rita: Door een eerdere buitenlandse ervaring was ik toen niet specifiek op zoek naar een volgend buitenlands project maar de combinatie van de opdracht en de Zwitserse uitdaging gaven voor mij de doorslag om opnieuw de stap te zetten.

Zenzi, jij had al heel wat verhalen gehoord van je mama, dacht je toen dat je hier zou solliciteren?

Zenzi: Niet meteen, we wisten wel van elkaar dat we beide in contact stonden met Pauwels Consulting maar elk op onze eigen manier. Mijn mama koos voor Pauwels Consulting omdat het Zwitsers project haar een topuitdaging leek om uit te voeren. Ik koos voor Pauwels Consulting wegens de variatie in opdrachten bij de verschillende klanten en de sfeer.

Het is eigenlijk zo, dat toen ik solliciteerde, ik niets zei over het feit dat mijn mama hier ook al werkte. Dat vertelde ik pas later aan mijn account manager Jelle Vandemenschbrugge die natuurlijk uit de lucht kwam vallen maar al snel positief reageerde en het leuke weetje verspreidde :).

“Niet denken, maar nadenken”

Zou een buitenlandse ervaring ook wat voor jou zijn, Zenzi?

Zenzi: Ik sta hier zeker voor open! Mijn carrière staat nog in zijn kinderschoenen en ik kan nog heel wat bijleren. Als er zich een kans op professioneel vlak zou voordoen, gaan geografische grenzen mij zeker niet tegenhouden!

Zin in een nieuwe uitdaging?

Misschien in het buitenland?

Wat maakt een project boeiend?

Rita: Een boeiende opdracht is een opdracht waarin ik zeggenschap heb en mijn verantwoordelijkheid kan opnemen met een balans tussen toepassen van opgedane ervaring en het verwerven van nieuwe kennis. Dat kan ik zeker terugvinden in dit project en dat maakt werken bij Pauwels Consulting boeiend.

Zenzi: Een job is voor mij boeiend als ik kan bijleren op professioneel vlak. Ik hou van een uitdaging. Dat houdt in dat ik graag voor een probleem sta waar ik mezelf kan in vastbijten, begrijpen hoe het probleem ontstaan is en tot een oplossing kan komen. Dit gaat natuurlijk het beste wanneer je omringd wordt door ervaren en intelligente collega’s :). En daaraan is geen gebrek bij Pauwels Consulting en J&J!

Dat is zeker waar! Hoe verloopt de samenwerking trouwens met Sofie, jouw mede-Pauwels Consulting collega’s?

We hebben een fijne samenwerking die heel vlot verloopt. Hopelijk denkt zij er ook zo over 😉 (lacht). Sofie is een sympathieke en intelligente vrouw, ze heeft veel ervaring en legt mij alles heel duidelijk uit. Ik leer heel wat bij momenteel! We kunnen ook prima kletsen over vanalles en nog wat, dat zorgt voor gezellige ontspanning tijdens de lunchpauze.

Wat vinden jullie leuk aan werken voor Pauwels Consulting en zijn klanten?

Rita: Als consultant werken bij Pauwels Consulting geeft mij de mogelijkheid om te kiezen voor de opdrachten waar ik mijn ervaring kan toepassen, maar die mij toch voldoende uitdaging bieden en waar ik steeds bijleer!

“Je staat zelf aan het spreekwoordelijke stuur van jouw carrière”

Zenzi: Voor mij was de sfeer bij Pauwels Consulting doorslaggevend. Natuurlijk had ik al veel verhalen gehoord van mijn mama maar als wetenschapper denk ik altijd: “eerst zien, dan geloven”. Mijn eerste contact verliep via Valentijn Velghe, recruitment consultant, die mij heel hartelijk verwelkomd heeft. Hij brengt de open, eerlijke en ondersteunende cultuur van Pauwels Consulting heel goed over.

Bovendien werd ik later goed opgevangen door Sofie en Junior, die ook bij J&J werkt. Maandelijks houden we een lunch met alle J&J – Pauwels Consulting collega’s om contact te houden want we werken natuurlijk verspreid over verschillende departementen. Een super initiatief vind ik het!

Bij J&J heb ik echt een fijne samenwerking met alle collega’s, ook met de vaste medewerkers van J&J, dat is voor mij zeker niet onbelangrijk! Ik kan makkelijk bij iedereen terecht met mijn vragen, op die manier leer ik snel veel bij.

Zouden jullie graag eens samenwerken en zou dat goed gaan? 🙂

Zenzi: Zeker. Ik denk dat ik ook heel wat kan bijleren van mijn mama. Daarnaast ben ik wel benieuwd naar onze interactie op professioneel vlak… Zou onze band iets veranderen of niet? We kennen elkaar door en door, veel beter dan doorsnee collega’s, de kleine gebaren en unieke trekjes, de dingen waaraan we belang hechten,… Eigenlijk vermoed ik, dat we net zoals thuis, ook professioneel een goed team zouden vormen en elkaar prima zouden aanvullen.

Rita: Een samenwerking met Zenzi zie ik zitten, vermits haar manier van werken goed aansluit bij de mijne. We zijn beide resultaatgericht, gefocust op wat gedaan moet worden met respect voor de gemaakte afspraken en dit op de meest efficiënte manier. Bovendien zouden wij elkaar wellicht kunnen challengen over bepaalde methodieken of het plan van aanpak. Dat zou de samenwerking zeker boeiend maken!

Rita, heb je nog een mooie raad voor Zenzi en starters zoals haar?

Raad voor starters hmmm… Vergeet niet dat je zelf aan het spreekwoordelijke stuur van jouw carrière staat. Jouw visie en inzichten bepalen je eigen groei, niet enkel professioneel maar ook persoonlijk. Bovendien sta je er niet alleen voor!

Zenzi, denk je dat jouw mama nog iets van jou zou kunnen leren?

Hah, de vraag is eerder: wat kan ik niet leren van mijn mama? (lacht). Sorry voor het cliché, maar mijn mama is echt mijn heldin! Een vrouw met veel capaciteiten, kennis en ervaring. Ik zou niet weten waar te beginnen om haar iets bij te leren :). Ik ben dan ook heel fier om te zeggen dat Rita mijn mama is!

Enkele wijze woorden uit mijn kindertijd die ik geleerd heb van raad wie, mijn mama, zijn misschien wel van toepassing hier… “Niet denken maar nadenken”. Bekijk de situatie altijd vanuit meerdere perspectieven, spring niet zomaar tot een welbepaalde conclusie zonder alle informatie te hebben.

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer