Pauwels people

Werken als een IT Program Manager

27 okt 2019
In onze reeks 'Pauwels People' stellen onze collega’s zich voor en vertellen zij over hun projecten en hun ervaringen bij Pauwels Consulting. Vandaag maken we kennis met Rudi Princen, Senior IT Program Manager.

Dag Rudi. Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Rudi: Graag! Ik ben Rudi Princen. Ik ben 51 jaar, ik ben gehuwd en ik heb 4 kinderen.

Wat doe je naast je werk?

Rudi: Aangezien ik part-time werk, heb ik iets meer vrije tijd, maar die vrije tijd is ook goed ingevuld hoor. Ik spendeer graag quality time met mijn vrouw en kinderen. We houden bijvoorbeeld erg van reizen. En als het mooi weer is in België dan doen we graag scooter-tochtjes door Limburg.

Samen met mijn vrouw heb ik ook een spirituele vereniging: Oneness. We organiseren regelmatig spirituele sessies of events met interessante sprekers uit binnen- en buitenland. Mijn vrouw is ook paardencoach, dus ik ben ook regelmatig met paarden bezig.

Welke studies heb je gevolgd?

Rudi: Ik heb vertaler/tolk Frans en Modern Grieks gestudeerd. Daarna heb ik ook Economische en Sociale Wetenschappen gevolgd aan de universiteit van Bergen.

Verder heb ik – via avond- en weekendonderwijs – ook een Master in Modern Finance behaald aan de EHSAL in Brussel en een Master in Auditing bij de Kamer van Rekenplichtigen in Antwerpen.

Waarom heb je voor deze studies gekozen?

Rudi: Andere talen en culturen hebben me altijd al geboeid. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaar in Griekenland gewoond en gewerkt. Vandaar mijn studies als vertaler-tolk.

Tijdens mijn studies kreeg ik uiteindelijk toch meer interesse in economische & financiële wetenschappen, vooral om er later zelf actief mee aan de slag te gaan. Je ziet het aan de studies: de ambitie was er al! (lacht)

Hoe ben je met Pauwels Consulting in contact gekomen? En wat was je eerste indruk?

Rudi: Ik ben recent via GSK met Pauwels Consulting in contact gekomen. En mijn eerste indruk? Pauwels Consulting is een grote professionele organisatie die breed én diep geïntegreerd is bij haar accounts.

Wat is je professionele achtergrond?

Rudi: Ik heb ongeveer 24 jaar werkervaring, voornamelijk als IT-projectleider en IT-programmamanager, waarvan 14 jaar bij Accenture.

Ik heb ongeveer 7 jaar in de banksector gewerkt, 11 jaar in de overheidssector – voornamelijk bij BPost, de Federale Overheid en diverse Europese Instellingen – en 6 jaar in de industriële sector, waarvan 2 jaar in de farma-industrie.

Ik werk graag samen met teams om grote, innovatieve of ambitieuze projecten te verwezenlijken, en dan nog liefst in de digitale sfeer: internet-of multikanaal-applicaties voor verrichtingen met klanten, partners en personeelsleden.

Wat waren enkele mooie projecten tijdens je carrière?

Rudi: Ik heb veel interessante IT-projecten en -programma’s geleid bij Accenture, vooral in de overheidssector. Dat was echt een goede leerschool.

Enkele van de meest toonaangevende programma’s die ik ooit heb geleid waren de implementatie van het Federaal Portaal met onder meer de Web-applicatie voor de Kruispuntbank Ondernemingen, Tax-on-Web voor de Federale Overheid en de implementatie van het centrale Biometric Matching System voor de Europese Commissie voor VISA-aanvragen binnen de Schengenregio.

Sinds 2014 ben ik freelancer. Als freelancer vond ik het Digitale transformatieprogramma voor Doosan heel erg interessant. Het ging om een re-platforming van 32 digitale applicaties naar voornamelijk Salesforce en Hybris als target platformen. Verder is het migratieprogramma dat ik nu bij GSK leid ook erg boeiend.

Wil jij ook aan projecten werken zoals Rudi?

Kun je iets meer vertellen over je huidige project bij GSK?

Rudi: Graag! Ik ben verantwoordelijk voor een ambitieus integratie- en migratieprogramma bij GSK.

GSK heeft een groot deel van de vaccins van Novartis overgekocht. Daardoor verhuizen meer dan 5000 mensen van Novartis naar GSK, maar ook een tiental terabytes aan documentatie en data over die vaccins.

Het programma bevat een tiental projecten om deze data en documentatie te migreren van Novartis naar GSK-applicaties. We zijn net succesvol live gegaan met het grootste traject.

Dat klinkt als een hele klus! Wat zijn de tijdslijnen van het project?

Rudi: Het grootste deel van het programma loopt nog door tot het einde van dit jaar, maar er komen nog een aantal nieuwe projecten aan. Die lopen wellicht nog door tot in 2017.

Wat vind je leuk  aan het project?

Rudi: Ik hou van de verantwoordelijkheid om met een team een uitdagende tijdslijn en scope te realiseren. Verder vind ik de specifieke methodologie die wordt gebruikt om deze data-migraties te realiseren erg boeiend. Last but not least is de sfeer bij GSK IT ook gewoon top.

Wat heb je tijdens het project al geleerd?

Rudi: Ik heb een interessante nieuwe methodologie geleerd om data te migreren en ik ben me nu ook nog beter bewust van de gevaren en risico’s tijdens grote datamigraties.

Wat zou je na dit project willen doen?

Rudi: Dat is een moeilijke vraag. Ik heb een heel brede interessesfeer, en ieder domein is leerrijk.

Toch boeien innovatieve en transformerende digitale projecten me nog steeds het meest. Ik werk graag samen met bedrijven en organisaties die efficiënter willen omgaan met hun klanten en partners door middel van innovatieve web- of mobiele applicaties.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Rudi: Mijn ambities zijn soms nogal tegenstrijdig. (lacht) Ik wil nog veel interessante programma’s leiden, ook in groeiende interimmanagement en leidinggevende posities. Daarnaast wil ik ook graag verder groeien met Prime Consultants, een netwerk van onafhankelijke 34 consultants dat ik heb opgericht, ook in de samenwerking met Pauwels Consulting.

Op persoonlijk vlak wil ik met onze spirituele vereniging nog meer mensen bereiken, hen bewuster laten leven, en tegelijkertijd ook meer quality time spenderen met mijn vrouw en gezin. Zie je de uitdaging? (lacht)

Zeker Rudi! Heb je nog tips voor nieuwe en toekomstige collega’s?

Rudi: Zeker: Leef vanuit je hart. It’s not about the goal, but about the journey together.

Bedankt voor deze wijze raad, Rudi, en veel succes nog met je persoonlijke en professionele projecten!

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer