Nieuws

Wil jij graag deel uitmaken van ons team?

17 apr 2020
De afgelopen twee jaar zijn we gegroeid van 50 naar 80 mensen. Een enorme groei, maar we zijn nog steeds op zoek naar recruiters of recruitment consultants om ons team te versterken en onze consultants & klanten gelukkig te maken!

Het gaat hard voor Pauwels Consulting en er zijn geen tekenen dat we zullen vertragen. In 2019 verwelkomden we 14 nieuwe recruiters in ons intern team, in 2018 6 recruiters en 2 nieuwe accountmanagers. Voor 2020 voorzien we een gelijkaardige groei.

We spraken met Valentijn Velghe, onze internal recruitment consultant & coach, over het aanwerven van het juiste talent, de opleidingen en werken bij Pauwels Consulting.

Valentijn, je werkt nu bijna 3 jaar bij Pauwels. Hoe ervaar jij de groei van het bedrijf?

Toen ik in 2017 begon, hadden we een vrij klein intern team, werkende vanuit Gent en Diegem. Nu, bijna 3 jaar later, bestaat ons intern team uit meer dan 80 mensen en werken we verspreid vanuit kantoren in Diegem, Antwerpen, Brussel (centraal) & natuurlijk, ook nog steeds in Gent. Het was echt geweldig om al die mensen te leren kennen en ze te zien evolueren doorheen de jaren.

Maar niet alleen ons eigen interne team maakte een serieuze groei door, ook het aantal consultants groeide exponentieel. Ik ken de exacte cijfers niet uit mijn hoofd, maar ik geloof wel dat het ongeveer +650 mensen zijn in België. Dit alles maakt de omgeving dynamischer en interessanter voor iedereen – niet alleen tijdens de werkuren maar ook op onze afterwork drinks & events ?.

Verschilt jouw interne rekruteringsaanpak van freelance/consultancy rekrutering?

Eigenlijk niet. Als commercieel recruiter heb ik altijd geprobeerd om het geschikte talent te vinden voor onze klanten & het beste project voor de kandidaat,. Maar in eerste instantie, focuste ik mij vooral op de ervaring van de kandidaat en wilde ik er zeker van zijn dat hij het project dat ik presenteerde, graag zou doen. In die eerste fase, had ik minder oog voor de checklist van de klant.

De reden voor deze vrij unieke aanpak is dat ik ervan overtuigd ben dat motivatie, gedrevenheid & passie nog steeds belangrijke indicatoren zijn over de prestatie van de kandidaat tijdens zijn eventuele toekomstige sollicitatie en later, on the job. In veel gevallen had ik gelijk: terwijl de kandidaat op papier niet altijd de perfecte match was, waren de managers steeds onder de indruk van het sollicitatiegesprek.

Als interne recruiter wil ik dezelfde aanpak behouden. Motivatie, gedrevenheid, passie, interesse & nieuwsgierigheid zijn voor mij belangrijke indicatoren om te bepalen of mijn toekomstige collega al dan niet goed zal presteren op de nieuwe job.

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe Pauwels people, wie hoop je dan te vinden?

We zijn op zoek naar mensen die echt in onze familie passen. We zijn een ambitieus, dynamisch en nogal gek team en dat verwacht ik ook van nieuwe collega’s. Als ik geen oprechte interesse voel bij de kandidaat voor ons verhaal & onze manier van werken, dan is dat een teken dat ze niet zo goed zullen passen in ons team.

Eigenlijk is het woord collega’s niet meer helemaal correct, we zijn eigenlijk vrienden geworden. We zijn echt een ‘brady bunch’! Dus mensen die het graag 100% professioneel houden, zullen een beetje weggeblazen worden door deze bende excentrieke & actieve vrienden ?.

Maar wees hier niet bang voor! Meestal – na een leuk sollicitatiegesprek – zijn de kandidaten echt overweldigd door & enthousiast over Pauwels Consulting – het is immers een deel van mijn werk ?.

Ga je actief op zoek naar complementaire persoonlijkheden in een team? 

Ja, ja, ja! Ik vind het heel belangrijk dat collega’s van elkaar kunnen leren en elkaar aanvullen. Dit is een belangrijke succesfactor om een topteam te vormen, maar daarvoor moeten mensen wel karakters & persoonlijkheden hebben die goed bij elkaar passen.

Denk je dat er in iedereen een recruiter schuilt, zelfs als ze geen relevante studies gedaan hebben?

Absoluut! Ik denk dat ik het perfecte voorbeeld ben hiervan ? Ik ben mijn carrière gestart als leerkracht geschiedenis in het 5de en 6de middelbaar. Het was een job die ik met hart & ziel deed, maar helaas waren er in 2017 geen carrièremogelijkheden meer voor mij in mijn omgeving. Toen ben ik op zoek gegaan naar een baan in de particuliere sector waar ik mijn sociale vaardigheden, creativiteit en eigenlijk – nu ik erover nadenk – mijn humoristische benadering om samen te leven en te werken, kon gebruiken.

Dit laatste aspect was erg belangrijk voor mij omdat ik geen job wilde waar ik naar de klok bleef staren. Ik wilde een baan met een grote pretfactor, maar ook met een duidelijk doel voor ogen. Dit is iets wat ik echt gevonden heb bij Pauwels Consulting ?.

Dus zoals je merkt, is je opleiding of eerdere ervaring niet zo belangrijk voor mij. Jouw persoonlijkheid daarentegen wel!

Benieuwd naar wat een recruiter precies doet? Bekijk ons filmpje: a day in the life of a recruiter

 

 

Zou jij een goede recruiter zijn?

Hoe ziet de onboardingsfase eruit (de start van de job)?

We hebben een behoorlijk uitgebreide onboardingsfase met een goed ’trainingsschema’, dit doe ik in samenwerking met mijn collega’s Tijs, Business Coach & Saskia, Performance Lead. De nieuwe recruiters beginnen bij de basis en krijgen geleidelijk aan moeilijkere taken & onderwerpen toegewezen.

Eén van de leukere & uitdagende obstakels waar onze recruiters of account managers mee te maken krijgen, is de Commerciële Training met Tijs waar de nieuweling het beter moet doen dan Tijs in een persoonlijk één-op-één overtuigingsduel. Niemand heeft ooit gewonnen – ik ook niet ?

Geen reden tot stress! Sommige starters zijn al up & running na slechts 2 maanden, sommigen doen er wat langer over. En dat is oké. Dit is ook de reden waarom we met drie collega’s toegewijd zijn aan hun training, we willen zeker zijn dat iedereen de nodige aandacht & coaching krijgt.

En daarna?

Na deze trainingsperiode blijven we jou regelmatig opvolgen en sturen we bij waar nodig. Daarnaast gaan we ook op zoek naar eventuele bijkomende taken. Sommige collega’s gaan graag naar jobbeurzen en genieten van de sociale ervaring, anderen organiseren graag wat intern. Dan zorgen we ervoor dat deze mensen die kansen krijgen, bv. via het feestcomité of ons ‘jobbeurzentrategieteam’. Er is genoeg werk te doen!

Heb je een soort van trots vadergevoel als een nieuweling een eerste ‘starter’ heeft?

Stiekem eigenlijk wel! 🙂 Als ex-leraar vind ik het geweldig als collega’s mij komen vertellen dat ze mede dankzij mijn advies en tips & tricks de perfecte kandidaat konden vinden of een eerste deal rond hebben bij de klant. Mijn bijnaam op kantoor is natuurlijk met een reden: ‘Mr Teacher’ (lacht)!

Zijn we op dit moment op zoek naar recruiters?

Altijd! Hoewel ons rekruteringsteam sterk gegroeid is de laatste tijd, ben ik altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s of vrienden. Ik kan de groei nauwelijks bijbenen! 🙂 Maar vergeet niet: passie, motivatie en sterk inzicht zijn noodzakelijk!

Heb je een goed advies voor mensen die graag willen solliciteren?

Haha, ja, #YOLO 🙂

Valentijn Velghe Internal recruitment consultant & coach

Neem contact op met Valentijn

valentijn.velghe@pauwelsconsulting.com
https://www.linkedin.com/in/valentijnvelghe/

Wil jij ook graag deel uitmaken van ons team?

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer