Pauwels people

Werken als een IT Support Officer: Pascal Verbaere

06 jul 2020
In onze reeks 'Pauwels people' praten we met onze consultants over het leven als consultant, het werken voor Pauwels Consulting en onze klanten. Vandaag is het de beurt aan Pascal Verbaere, IT Support & Helpdesk Officer.

In welk IT-domein werk je?
Ik werk als IT Support Officer, dat wil zeggen dat IT ondersteuning verleen & op de 3-talige helpdesk werk

Hoe lang werk je al voor Pauwels Consulting?
Ik ben in 2012 bij Pauwels Consulting begonnen. Ik vond de Pauwels vibe leuk en heb gesolliciteerd naar een vacature bij Wincor/Nixdorf in Zaventem, dat dicht bij mijn woonplaats (Brussel) ligt. In de eerste periode bij Wincor/Nixdorf deed ik ondersteuning op afstand voor banken met betrekking tot geldautomaten.

Kan je ons wat meer vertellen over jouw projecten?
Tuurlijk, ik zit net tussen de projecten door. Mijn laatste project was bij Delhaize, voor Diebold/Nixdorf. We boden ondersteuning op afstand voor alle Delhaize-winkels in België, meestal met betrekking tot de kassasystemen maar ook pc- en serverproblemen. Over een paar dagen ga ik bij Capgemini aan de slag als user support officer voor software, hardware en andere computersystemen.

Hoe kijk je terug op jouw IT-carrière? Welk project vond je het meest interessant, welk bedrijf vond je het leukst?
Voor ik bij Pauwels Consulting begon, werkte ik een tijdje voor Sibelga in Brussel, als 1ste & 2de lijns supportmedewerker en dat beviel me erg goed, want het was een job met veel variatie en beweging, ik bood niet alleen ondersteuning op afstand, maar ik ging ook af en toe op locatie. Tijdens mijn laatste project bij Delhaize heb ik de prettige teamsfeer en de goede teamleider zeer geapprecieerd.

Wat zijn je favoriete IT-tools/bronnen/…?
Er is geen specifieke tool waar ik bijzonder dol op ben, mijn grootste voldoening is dat ik elk IT-probleem meteen kan oplossen en zo mensen in nood kan helpen.

Heb je goed advies voor jonge IT-professionals?
Ik raad jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan aan om geduld te hebben en niet te gemakkelijk op te geven. Ik heb met veel jonge mensen gewerkt en ik heb gemerkt dat ze heel gemakkelijk van baan/bedrijf wisselen omdat ze streven naar een perfect beeld. Niets is echter perfect en de tevredenheid over het werk hangt af van verschillende factoren, dus het is belangrijk om het volledige plaatje te bekijken.

Wat doe je zoal in jouw vrije tijd?
Ik hou van sporten, het liefst buitensporten zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Ik hou ervan om buiten te zijn en na het werk de frisse wind op te snuiven. Ik heb ook al deelgenomen aan diverse sportevenementen van Pauwels Consulting, zoals de Zermatt Marathon in Zwitserland in 2014 en de fietstocht in Temse een paar jaar geleden.

Contacteer ons

Heb je vragen voor ons? Neem contact op!

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

maxime_van_belle
Maxime van Belle Content Marketeer